Business 11 Mai 2009 01:14
Legislatia europeana le impune firmelor de comunicatii norme stricte privind nivelul de radiatii emise de echipamente. Francezii vor sa creeze un oras-pilot in care puterea de transmisie a operatorilor de telefonie mobila sa fie redusa de 100 de ori fata de normele actuale existente in legislatie.
Locuitorii unui orasel francez aflat in apropiere de Caen au declarat razboi undelor electromagnetice emise de telefoanele mobile si de internetul fara fir.

Rodolphe Thomas, primarul localitatii Herouville-Saint-Claire, le-a cerut operatorilor de telefonie mobila si de internet fara fir sa scoata antenele din apropierea scolilor, motivand ca sunt nocive pentru copii.

Cei 24.000 de locuitori ai orasului sunt intru totul de acord cu initiativa primarului. Ei au descoperit ca pe acoperisul uneia dintre gradinite a fost instalata de curand o antena a furnizorilor de internet fara fir, singura utilizatoare nefiind alta decat directoarea institutiei, si il sustin pe Thomas in demersurile sale.

Orange, la cheremul ecologistilor


Herouville-Saint-Claire a aderat deja la o asociatie de cercetari independente asupra nocivitatii undelor electromagnetice si ar putea deveni unul dintre primele orase-pilot in care va fi testata emisia releelor la 0,6 volti pe metru, in timp ce legislatia franceza le permite operatorilor sa emita la 61 de volti pe metru.

Astfel, cercetatorii vor sa le demonstreze operatorilor ca puterea de transmisie mentionata in legislatie poate fi substantial redusa fara a fi afectata calitatea de receptie.

Compania de telefonie mobila Orange pare sa fie prima „victima” a acestei initiative, mai ales ca intentioneaza sa-si intinda antenele in Herouville, neavand decat acordul proprietarilor de teren, restul populatiei fiind impotriva. La acest proiect participa si ecologistii, iar cerinta fata de operatorii de telefonie mobila este aceea de a proteja oamenii, respectand nivelul minim de expunere la radiatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.