Compania ar putea astfel sa-si doteze gadgeturile cu functii exclusive, departe de ochii concurentei.
Apple se pregateste sa nu mai faca outsourcing in ceea ce priveste productia de cipuri, vrand sa impartaseasca cat mai putine detalii despre tehnologiile pe care le foloseste, sustine un reportaj publicat de Wall Street Journal.

Printre cei recrutati recent de compania din Silicon Valley se numara Raja Koduri, fost Chief Technology Officer al segmentului dedicat produselor grafice in cadrul AMD, precum si multi veterani cu experienta in domeniul microcipurilor, fosti angajati ai unor firme ca Intel, Samsung sau Qualcomm.

Interesul Apple fata de specialisti in semiconductori a crescut simtitor mai ales dupa achizitionarea start-up-ul P.A.Semi, in urma cu un an, achizitie pe care Steve Jobs a justificat-o prin nevoia companiei de a dezvolta pe cont propriu tehnologii care sa permita rularea software-ului din ce in ce mai sofisticat pe care-l folosesc iPhone-urile si iPod-urile.

Surse familiare cu strategia de dezvoltare a Apple, citate de WSJ, sustin ca executivi din cadrul companiei si-au exprimat temerile in privinta faptului ca anumite tehnologii dezvoltate pentru Apple ar putea fi folosite si de catre competitie. Asta s-ar datora numeroaselor firme din exterior care produc cipuri pentru gadgeturile Apple, sustin aceleasi surse, care adauga ca primele cipuri realizate chiar de compania din Cupertino vor fi disponibile cel mai devreme in decursul anului viitor. Reprezentantul Samsung, companie care produce microprocesorul ARM cu care sunt echipate iPhone-urile, precum si o mare parte din cipurile folosite de multe alte modele de smartphone-uri, a refuzat sa comenteze.

Analizand ofertele de job ale Apple postate in profilul de LinkedIn al companiei, precum si pe siteul Indeed.com, cei de la WSJ speculeaza ca printre tehnologiile pe care Apple urmeaza sa le dezvolte, fara teama ca alte companii le-ar putea folosi ideile si patentele, se numara recunoasterea scrisului de mana si imbunatatiri aduse ecranelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.