Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a declarat luni ca daca vor rezulta nereguli din raportul intocmit de Autoritatea Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), operatorii de telefonie ar putea fi amendati si s-ar putea merge pana la retragerea licentei.

Ministrul Dan Nica a precizat ca ANCOM va prezenta marti raportul cu privire la controlul pe care aceasta l-a demarat la operatorii de telefonie din Romania.

Nica a afirmat ca, daca vor fi semnalate nereguli in urma raportului ANCOM, operatorii de telefonie ar putea fi amendati, li s-ar putea retrage licenta. "Am convenit ca pana pe 10 mai, cand ne vom reintalni, operatorii de telefonie ne vor da in scris care este numarul exact de clienti pe care pot sa ii prioritizeze", a mai spus Nica, citat de NewsIn.

Potrivit ministrului, in Romania sunt 10.000 de operatori guvernamentali care trebuie sa aiba acces cu prioritate la retelele de telefonie, in situatii de urgenta.

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a mai mentionat ca traficul in retelele de telefonie a crescut de 10 ori sambata seara, rata de rejectare a apelurilor fiind cuprinsa intre 15-50%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.