Vodafone Romania a inregistrat o crestere cu 800% a solicitarilor de initiere a apelurilor de voce, la nivel national, iin timp ce traficul in retea al Romtelecom a crescut in medie cu 1.000%, imediat dupa producerea cutremurului de sambata seara.

In Bucuresti, numarul apelurilor initiate a crescut de 10 ori in cateva minute, iar in 45 de secunde, numarul apelurilor initiate de utilizatorii de cartele Vodafone s-a marit de 5 ori, noteaza Wall-Street.

“Reteaua Vodafone a functionat la parametri normali pentru o astfel de situatie. Ceea ce s-a produs a fost o supraincarcare a retelei, in urma initierii simultane a unui numar de 8 ori mai mare de apeluri, intr-o perioada foarte scurta. Zonele in care utlizatorii au intampinat dificultati in apelare au fost Bucuresti, Muntenia si partial Moldova”, a spus Vishant Vora, Chief Technology Offcer, Vodafone Romania.

Doar in patru centrale dintre cele aproximativ 100 detinute de Romtelecom la nivel national, au fost inregistrate cateva probleme de congestie, care au dus la nefinalizarea unui numar de sub 10% de apeluri din totalul celor initiate, mai noteaza Wall-Street.

Intervalul de timp in care s-a inregistrat congestia apelurilor in cele patru centrale de tranzit din Bucuresti a fost de pana in 20 minute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.