Veniturile afisate de Google in primul trimestru din 2009 au scazut cu 3% fata de cele din ultimul trimestru al anului trecut, aceasta fiind prima scadere a veniturilor inregistrata vreodata de Google in doua trimestre consecutive, scrie TechCrunch.

Gigantul online a raportat venituri de 5,51 miliarde de dolari pentru trimestrul incheiat la 31 martie 2009, in crestere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului 2008, insa in scadere cu 3% fata de ultimul trimestru din 2009. Scaderea a fost totusi sub estimarile analistilor, cei de la JP Morgan, de exemplu, asteptandu-se la scaderi de 43% fata de trimestrul anterior.

Profitul companiei in primul trimestru a fost de 1,42 miliarde de dolari (0,95 miliarde euro), respectiv 4,49 dolari per actiune, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand Google a afisat un profit de 1,31 miliarde de dolari, repectiv 4,12 dolari per actiune.

"Google a avut un trimestru bun, avand in vedere gravitatea recesiunii”, a explicat Eric Schmidt, director executiv al Google. Cu toate acestea, numarul angajatilor a scazut de la 20.222 la 20.164, de la sfarsitul lunii decembrie si pana la sfarsitul lunii martie. Tot la sfarsitul lunii trecute, The Guardian scria ca Google va concedia 200 de angajati ai diviziilor globale de vanzari si marketing, 100 fiind de la operatiunile companiei din Statele Unite.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.