Site-ul de licitatii online eBay a anuntat ca vrea sa vanda compania de apeluri telefonice prin Internet Skype printr-o oferta publica initiala (IPO), in prima jumatate a anului viitor, scrie Wall Street Journal.

La patru ani dupa ce a platit 3,1 miliarde dolari pentru Skype, eBay recunoaste ca va vinde noua tehnologie pentru a creste principala afacere legata de licitatii.

Analistii au declarat ca aceasta miscare deschide usa cumparatorilor de actiuni pentru a interveni in cererile companiei.

eBay ofera posibilitatea creatorilor Skype, miliardarii danezi Janus Friis si Niklas Zennstrom, sa rascumpere compania. Cei doi, alaturi de grupuri de investitii printre care si Warburg Pincus, incearca sa recupereze compania pe care au fondat-o.

John Donahoe, directorul executiv al eBay, a declarat ca "Skype este o buna companie de sine statatoare, cu principii puternice intr-un moment de crestere. Dar este clar ca Skype are sinergii limitate cu eBay. Credem ca operarea Skype ca o companie tranzactionata de sine statatoare este cea mai buna metoda de maximizare a potentialului sau”, a declarat Donahoe.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.