Microsoft Corp. va trebui sa plateasca 388 milioane dolari unei companii din Singapore, pentru folosirea ilegala a unei inventii brevetate, cu ajutorul careia se detecteaza piratarea de software, scrie Bloomberg.

Conform unei instante din SUA, Microsoft a incalcat regulile privind folosirea unui produs brevetat al companiilor Uniloc Singapore Private Ltd. si Uniloc USA Inc. Uniloc a anuntat ca Microsoft s-a folosit in mod ilicit de tehnologia sa de securitate software pentru a castiga miliarde de dolari, potrivit NewsIn.

Procesul Uniloc, deschis in instanta in octombrie 2003, are ca obiectiv sistemul de operare al Microsoft Windows XP si unele programe Office. Microsoft, companie al carei sediu central se afla in Redmond, Washington, a argumentat ca s-a folosit de alte metode pentru inregistrarea produselor software.

"Suntem foarte dezamagiti de verdictul juriului. Vom cere curtii de justitie sa revina asupra verdictului", a declarat David Bowermaster, un purtator de cuvant al Microsoft.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.