Romania gazduieste la ora actuala cateva mii de hackeri care provoaca pagube materiale de milioane de dolari in fiecare luna. Furtul de baze de date (date personale, carti de credit) precum si atacuri virulente de phishing sunt principalele activitati a multora dintre hackerii zilelor noastre.

"In octombrie am estimat ca activitatea de phishingul va creste de cel putin 10 ori. In aproximativ 14 zile, se va dovedi ca am avut dreptate. In 2009, si productia de malware se va mentine pe o curba ascendenta, exploatand aceleasi functionalitati Web prin intermediul troienilor, dar si via amenintarilor de tip spyware si rootkit. Cu siguranta, multe dintre amenintarile existente vor suferi mutatii semnificative si upgrade-uri, mai ales in ceea ce priveste mecanismele de camuflare sau automatizarea procesului de distribuire", a declarat Alexandru Cosoi, Senior Researcher BitDefender.

Atacurile anului 2009 se vor concentra de asemenea si pe exploatarea vulnerabilitatilor, o atentie deosebita fiind acordata si ratei crescute de dezvoltare si de extindere a site-urilor Web 2.0.

Din cauza crizei financiare, multi oamenii specializati in industria IT vor fi disponibilizati si vor cauta metode alternative de venit, putandu-se indrepta cu usurinta catre actiuni ilicite de tipul malware si phishing.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.