Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare, se afla in negocieri avansate privind preluarea site-ului de micro-blogging Twitter, scrie Brand Republic.

Google vrea sa cumpere site-ul Twitter TechCrunch, un renumit blog din industrie, a anuntat citand doua surse diferite ca Google si Twitter sunt in ultimul stagiu al discutiilor privind achizitia.

Nu a fost citat niciun pret de vanzare, insa acesta va fi probabil mai mare decat evaluarea recenta de 250 milioane dolari si mai mare decat oferta de 500 milioane dolari inaintata de Facebook in noiembrie 2008 pentru preluare, scrie Brand Republic.

Orice tranzactie cu Google ar implica probabil numerar si actiuni. Facebook a oferit pentru Twitter 500 milioane dolari in actiuni, dar cele doua nu s-au inteles la evaluarea site-ului de retea sociala. Spre deosebire de Facebook, Google a citat public si nu ar putea exista o neintelegere legata de valoarea actiunilor.

Cand Twitter a respins propunerea Facebook, co-fondatorul Biz Stone a avertizat ca site-ul de micro-blogging vrea sa ramana independent pentru a-si extinde “serviciul sau de mesagerie si pentru a incerca sa construiasca un model de business”.

Zvonul potrivit caruia Google poarta discutii cu Twitter privind o posibila preluare vine dupa ce luna trecuta Amazon a anuntat ca ar putea face o oferta de preluare pentru Twitter.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.