Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a stabilit, in cadrul unei intalniri cu industria de comunicatii electronice, ca deblocarea terminalelor "codate" in retelele de telefonie mobila sa se faca dupa un cod de bune practici, potrivit societatii.

Potrivit autoritatii, orice terminal achizitionat, impreuna cu serviciile de comunicatii, si codat pentru a functiona numai in reteaua unui anumit furnizor va fi deblocat gratuit de catre acest furnizor, la cererea utilizatorului.

Cosmote, Orange, Vodafone si Zapp si-au exprimat acceptul de a adera la acest cod de bune practici si de a participa la elaborarea sa, pornind de la proiectul de decizie propus de ANC.

"In maximum trei saptamani vom avea un cod de bune practici pentru deblocarea terminalelor, care va fi aplicat de toti operatorii de telefonie mobila. Codul va prelua majoritatea prevederilor prevazute in reglementarea propusa de ANC, permitand in acelasi timp dezvoltarea unor proceduri proprii pentru fiecare operator", a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.