Google Health va permite internautilor sa isi pastreze un dosar medical online si sa impartaseasca informatii despre sanatatea lor sau cunostinte medicale cu rudele, prietenii sau medicii, informeaza AFP.

Aceasta functie a fost introdusa in cadrul Google Health pentru a raspunde cererii utilizatorilor care vor sa fie la curent cu sanatatea celor apropiati, potrivit directorului de proiect, Sameer Samat. "Utilizatorii Google Health vor avea posibilitatea sa impartaseasca cunostintele medicale si informatii despre sanatatea lor cu membrii ai familiei in care au incredere, cu prieteni sau medici", a explicat Samat, citat de NewsIn.

O alta noutate propusa de Google este posibilitatea imprimarii unei "harti de sanatate", in format mic, cu informatii de baza despre utilizator, precum alergiile de care sufera sau grupa sanguina. Specialistii din domeniu estimeaza ca dosarele medicale online vor cunoaste o puternica dezvoltare in viitor.

Serviciul gratuit Google Health a fost lansat in mai 2008. Un alt site de acest fel, Health Vault, a fost lansat in octombrie 2007 de Microsoft.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.