Comisia Europeana (CE) a solicitat intr-o scrisoare autoritatii de reglementare in comunicatii (ANC) din Romania sa alinieze tarifele en-gros percepute de operatorii de telefonie mobila Zapp, Cosmote si RCS&RDS la conectarea apelurilor la retelele lor cu cele autorizate pentru Orange si Vodafone.

Scrisoarea transmisa de Comisia Europeana a recunoscut scaderea la cote rezonabile a tarifelor practicate de primii doi cei mai mari operatori (5,03 eurocenti pe minut) si a indicat ca, in absenta unor diferente obiective de cost, aceste tarife intermediare ar trebui sa se aplice, de asemenea, celorlalti operatori, cat mai repede posibil. Ca parte a costului unui apel telefonic efectuat intre clientii unor operatori diferiti, aceste tarife sunt incluse in toate facturile telefonice.

Totodata, CE a salutat propunerea Autoritatii Nationale de Comunicatii de a-si alinia normele privind tarifele de terminare a apelurilor mobile – tarife en-gros pe care operatorii si le percep reciproc pentru conectarea apelurilor la retelele lor – in conformitate cu viitoarea recomandare a Comisiei, anunta NewsIn.

"Salut eforturile autoritatii de reglementare din Romania de a ajuta consumatorii prin reducerea tarifelor de terminare a apelurilor la niveluri similare pentru toti operatorii de telefonie mobila si de a se orienta spre tarife de terminare a apelurilor percepute, cu adevarat, in functie de costuri", a declarat comisarul pentru concurenta, Neelie Kroes.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.