Reteaua sociala, intretinuta in momentul de fata de 700 de "cibermentori", majoritatea dintre ei copii de scoala generala sau liceeni, isi propune sa devina o platforma de dialog prin intermediul careia victimele hartuirilor pot cere sfaturi colegilor de generatie.
Cu ocazia lansarii CyberMentors asociatia caritabila Beatbullying, specializata in prevenirea hartuirii in scoli, a anuntat marti, 3 martie, ca unul din trei copii britanici a fost agresat, cel putin odata, prin intermediul noilor media. Mesajele rautacioase trimise prin sms, farsele la telefon si continutul media postat in retele sociale sunt modalitatile principale prin care scolarii si liceenii isi "terorizeaza" colegii, sustin cei de la Beatbullying. Ei adauga ca tintele preferate sunt fetele, existand de patru ori mai multe exemple de hartuire in cazul lor decat in cel al baietilor.

Pentru a ajunge la rezultatele care vor fi facute publice, in totalitate, la sfarsitul lunii mai, sondajul a luat in calcul, la nivel national, 2094 de copii cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani. Fondata in 1999, asociatia caritabila Beatbullying este cea mai importanta organizatie britanica dedicata prevenirii hartuirii in mediu scolar, cu experienta recunoscuta la nivel national in lucrul cu comunitati locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.