Sfarsitul lui 2008 a inregistrat o crestere de 460% a infectiilor ce isi au originea in mediul Web, asemeni distributiei de troieni via spam, care a sporit cu 400%.

Anul 2008 a marcat aparitia unor schimbari majore in modul in care amenintarile informatice sunt create, distribuite si utilizate. In paralel cu aceste schimbari a continuat trendul de crestere a volumului de amenintari. In aceasta interventie, BitDefender a pus accent pe schimbarile si modul in care acestea influenteaza producatorii de tehnologie de securitate a datelor cat si utilizatorii tuturor acestor tehnologii.

Si in 2009, productia de malware se va mentine pe o curba ascendenta, exploatand aceleasi functionalitati Web prin intermediul troienilor, dar si via amenintari de tip spyware si rootkit.

Cu siguranta, multe dintre amenintarile existente vor suferi mutatii semnificative si upgrade-uri, mai ales in ceea ce priveste mecanismele de camuflare sau automatizare a procesului de distribuire.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.