BitDefender a identificat un site "contrafacut" care incearca sa imite pagina de inregistrare a magazinului online de jocuri Steam. Site-ul este gazduit pe un server al Facultatii de Automatica si Calculatoare Craiova.
"Ne-a atras atentia o campanie de phishing asociata acestui site", a explicat Vlad Valceanu, Seful Laboratorului Antispam de la BitDefender. "E-mail-urile trimise acuza recipientii ca ar fi "furat" conturi de Steam, cerand apoi sa fie introduse datele de identificare ale contului pe site-ul de phishing".

Conturile de Steam ofera posesorului acces la jocurile cumparate, dar si posibilitatea de a cumpara jocuri noi, fara a mai fi nevoie sa fie introduse din nou datele bancare.

"Pe langa posibilitatea de a achizitiona licente pentru jocuri pe banii altora, trebuie mentionat ca multe din aceste conturi au o valoare monetara intrinseca - bunurile virtuale si personajele din diverse jocuri online pot fi tranzactionate cu bani reali", a incheiat Vlad Valceanu.

BitDefender a adaugat detectie antispam pentru e-mail-urile generate in aceasta campanie de phishing si a contactat administratorii server-ului afectat. Utilizatorii sunt sfatuiti sa nu viziteze site-ul si sa nu raspunda la astfel de solicitari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.