Mobile World Congress (MWC), cel mai mare targ de telefonie mobila, ce are loc la Barcelona si-a deschis ieri portile pentru lansarea celor mai noi instrumente si strategii din telecomunicatii la care vor participa cei mai importanti jucatori tehnologici ai momentului.

Mii de profesionisti din industria mobila ce se vor intalni timp de trei zile la Barcelona pentru a prezenta noile echipamente, au anuntat anterior lansari de produse si au incercat sa se convinga reciproc ca acest sector va face fata crizei economice, scrie Wall Street Journal.

Pentru pasionatii de terminale mobile sunt destule motive pentru a fi prezenti la targ, de la telefoane care se incarca cu energie solara pana la Opera Turbo, noul browser web de Internet mobil ce va mari viteza de conexiune.

Prima zi a fost plina cu evenimente importante la targul organizat in Barcelona.

Microsoft a lansat sistemul de operare Windows Mobile 6.5, dedicat telefoanelor cu ecran tactil si cu o navigatie usoara, recunoscand influenta iPhone. Telefoanele vor folosi noua versiune a sistemului de operare si vor fi vandute din a doua jumatate a acestui an.

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a lansat la MWC propriul magazin online de soft-uri si media, incercand sa urmareasca succesul atins de App Store de la Apple. Accentul din piata de telefonie mobila s-a mutat catre dezvoltarea de soft-uri dupa ce Google si Apple au deschis aceasta piata in ultimii doi ani.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.