Facebook face progrese in efortul sau de a integra reteaua sociala intr-o serie de telefoane mobile, inclusiv in cele produse de Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, scrie Wall Street Journal.
Facebook si Nokia discuta un parteneriat ce ar putea introduce parti ale retelei sociale in unele telefoane Nokia, au declarat persoane apropiate situatiei. Termenii financiari ai potentialei colaborari nu sunt cunoscuti si nu se stie nici cate terminale Nokia ar putea fi incluse in strategie.

Ca o alternativa, informatiile de contact stocate de Facebook ar putea fi integrate cu adresa de contacte ale telefonului: cand utilizatorii vor sa vizualizeze un contact, ei ar putea vedea daca prietenii lor de pe Facebook sunt logati, ar putea sa le trimita mesaje sau sa posteze comentarii pe pagina lor de profil.

Discutiile dintre cele doua companii se poarta de cateva luni si este neclar daca va fi incheiat vreun acord, au declarat persoanele. Nokia va decide daca vrea sa se alieze cu un jucator web stabilit sau sa construiasca o retea sociala din temelii, au declarat sursele intervievate de Wall Street Journal.

O alta problema pentru cele doua companii este la cat de multa informatie ar putea sa aiba acces Facebook. Nokia nu vrea ca serviciul care furnizeaza Facebook sa fie o cale care sa afiseze date despre utilizatorii de telefoane, cu ar fi adresa de Web sau mentalitatea de cumparare, a declarat o persoana apropiata situatiei.
Un purtator de cuvant al Facebook a declarat ca firma “este dedicata participarii si dezvoltarii de parteneriate cu operatorii de telefonie mobila sau producatorii de telefoane din intreaga lume”.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.