Paul Otellini, presedinte si CEO al Intel Corporation, a anuntat ca Intel va investi 7 miliarde dolari in urmatorii doi ani pentru a construi unitati avansate de productie in Statele Unite.

Fondurile vor fi alocate procesului de productie de tehnologie pe 32 nanometri (nm) (1nm=10-9m), utilizata pentru a construi cipuri mai rapide, care sa aiba dimensiuni mai mici si care sa consume mai putina energie. Angajamentul reprezinta cea mai mare investitie a Intel intr-un nou proces nou de fabricatie.

"Investim in America pentru a pastra Intel si natiunea noastra in fruntea inovatiei" a spus Otellini.

Fondurile Intel vor fi alocate unitatilor de productie deja existente din Oregon, Arizona si New Mexico si vor sustine aproximativ 7.000 de locuri de munca, care necesita aptitudini deosebite. Acestea fac parte din forta de munca totala a Intel SUA, de peste 45.000 de angajati, care genereaza peste 75% din vanzarile de peste hotare si sustin peste 75% din productia de semiconductoare din Statele Unite.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.