O alianta formata din 17 retele sociale a ajuns, astazi, la o intelegere comuna menita sa protejeze minorii din Comunitatea Europeana de pericolele hartuirii online.

Pactul, semnat astazi la Bruxelles, impune o serie de masuri destinate atat izolarii minorilor de eventualii hartuitori cat si protejarii intimitatii acestora.

Toate siteurile partenere sunt obligate sa se asigure ca profilurile membrilor cu varsta de pana in 18 ani nu sunt cautabile prin intermediul motoarelor de cautare sau al altor siteuri. O alta cerinta a Comunitatii Europene a fost ca fiecare retea sociala sa implementeze o functie noua constand intr-un buton destinat raportarii de continut nepotrivit.

Popularitatea retelelor sociale a crescut in ultimul an cu 35 de procente in Europa, pana in 2012 numarul de utilizatori estimat fiind de peste 107.4 milioane.

In afara de Facebook si MySpace, ai carei reprezentanti au declarat saptamana trecuta ca au indepartat, in ultimii doi ani, peste 90.000 de utilizatori cu antecedente de hartuire sexuala online, printre semnatarii pactului se mai numara retelele Arto, Bebo, Dailymotion, Giovani.it, Google/YouTube, Hyves, Netlog, Nasza-klaza.pl, One.lt, Skyrock, StudiVZ, Sulake/Habbo Hotel, Yahoo!Europe, si Zap.lu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.