LG Electronics a anuntat ca va reduce costurile cu 30% in acest an pentru face fata scaderii veniturilor cu 20%, scrie Financial Times.

Cu toate acestea, Nam Yong, director executiv al celui de-al treilea producator de telefoane mobile, a exclus ca vor fi reduceri de personal imediate si a subliniat ca producatorul sud coreean de electronice vrea sa se concentreze pe maximizarea productivitatii si a eficientei pentru a opri efectele crizei.

“Contextul actual este dificil pentru orice jucator global”, a declarat Nam. “Dar, pentru moment nu vor fi reduceri de posturi, cu toate ca ar putea exista concedieri care sa ajute procesul de optimizare al fabricilor de peste hotare”, a adaugat CEO-ul LG.

Moneda nationala in Coreea de Sud (wonul) mai slaba, a amortizat caderea raportata de LG, spre deosebire de companiile japoneze, ce au fost nevoite sa aplice planuri de restructurare. In ultimul an, wonul s-a depreciat cu aproximativ 30% in fata dolarului, crescand pretul competitivitatii produselor coreene in pietele din afara tarii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.