Lim Ding Wen, un pusti de 9 ani din Singapore, are mare succes cu Doodle Kids, un program de desenat pe care l-a scris pentru surorile lui, de 3 si 5 ani.

Potrivit Reuters, aplicatia a fost descarcata, in ultimele doua saptamani, de peste 4.000 de ori.

Lim, care e doar in clasa a patra dar se bucura deja de statutul de "cel mai tanar dezvoltator de aplicatii pentru platforma Apple IIGS", a devenit interesat de programare inca de la 7 ani. Pana la Doodle Kids pustiul a mai scris 8 aplicatii, variind de la shootere intergalactice (Invader War, care urmeaza sa fie lansat si pentru iPhone) la o clona a celui mai vechi joc tip arcade, Pong. Pe langa ActionScript si JavaScript, tanarul programator mai intelege si sintaxele unor limbaje cum ar fi Applesoft BASIC, GSoft BASIC, Complete Pascal, Orca/Pascal, si un pic de Objective-C.

Lim Ding Wen a fost atras de computere inca de cand avea doi ani si pasiunea i-a fost sustinuta de tatal sau, si el autor de aplicatii pentru iPhone, care adauga: "In fiecare seara ne uitam impreuna la statisticile trimise de cei de la iTunes, sa vedem cine are mai multe downloaduri".

Aplicatia poate fi folosita si online aici.

Iata cateva imagini cu Doodle Kids in actiune:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.