Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a lansat astazi o decizie prin care operatorii de comunicatii au obligatia sa informeze utilizatorii cu privire la conditiile contractuale si sa afiseze toate costurile la vedere.

Aceasta decizie a venit in urma a 3.500 de solicitari din partea utilizatorilor cu privire la informatii legate de planurile tarifare si costurile de telecomunicatii

“Incepand de astazi, utilizatorii vor afla cat platesc si pentru ce platesc, iar contractele vor fi explicate inainte de semnare”, a declarat Liviu Nistoran (foto), presedintele ANC.

Decizia intra in vigoare cel tarziu la 90 de zile de la publicare in Monitorul Oficial, perioada in care operatorii trebuie sa indeplineasca toate conditiile impuse de ANC.

De asemenea, autoritatea a anuntat recent ca furnizorii de comunicatii mobile vor fi obligati sa deblocheze terminalele mobile achizitionate impreuna cu serviciile de comunicatii.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.