Initiativa face parte dintr-un plan national al carui scop este popularizarea computerelor portabile, ieftine, pe piata indiana.

Laptopul, gandit ca un raspuns la initiativa One Laptop Per Child, are ca public-tinta elevii si studentii din cele peste 18.000 de licee indiene. Dotarile hardware includ o placa de retea, o conexiune wireless si 2GB de memorie, laptopul consumand doar 2 wati.

Chiar daca pretul de 10$, vehiculat inca din 2007, e departe de cei 100$ cat costa de fapt, dupa cum aflam de la BBC, aparitia noului computer portabil va accelera dezvoltarea si popularitate categoriei "netbook".

Greu de considerat laptopuri in toata regula pentru ca de cele mai multe ori nu fac fata prea multor sarcini multimedia desfasurate simultan, dar suficient de robuste pentru navigarea pe internet si rularea de programe educative, netbook-urile fac parte din valul tehnologic care urmeaza sa domine piata IT de-a lungul acestui an. Prin productia de masa pretul scade intr-atat de mult incat se poate spune ca, in scurt timp, portabilele vor iesi din categoria "IT" incadrandu-se mai degraba la "obiecte de consum".

Un prototip al netbook-ului indian va fi aratat presei internationale, in premiera, in cursul zilei de azi, anunta The Times of India.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.