Desi poate parea o alta mostra de folclor specifica mediului virtual, sarbatorirea acestui eveniment pe 28 ianuarie a fost stabilita de Consiliul Europei si beneficiaza de sprijinul Comisiei Europene.

"Sarbatorirea Zilei Europene a Protectiei Datelor are ca scop cresterea gradului de constientizare a importantei domeniului protectiei datelor personale si a dreptului de care beneficiaza cetatenii europeni", aflam de pe site-ul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

In afara de oficial-simbolica "deschidere a portilor", concursul "Surf The Net- think privacy", campania de PR a celor de la CoSoSys, care s-au afiliat cu evenimentul si au reusit sa-si genereze destule cautari pe Google prin cuvintele cheie "ziua protectiei datelor" si organizarea, in municipiul Tg. Jiu, a unei dezbateri publice pe aceasta tema, Romania nu a sarbatorit nici macar printr-o campanie virala un moment in care ar fi fost cazul ca opinia publica sa stie mai multe despre, de exemplu, circuitul datelor personale in "natura". Cu atat mai mult cu cat intrarea in vigoare, pe 19 ianuarie 2009, a Legii nr. 298/2008, privind retinerea datelor generate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii, a creat destula valva pe toate canalele media, de la bloguri pana la presa centrala.

Despre cum s-a sarbatorit Ziua Protectiei Datelor in jurul lumii puteti afla de pe site-ul Intel sau de pe pagina pe care Consiliul Europei a pregatit-o special pentru acesta ocazie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.