Declinul tot mai acut al ratei raspunsurilor date in cadrul chestionarelor completate pe Internet, precum si calitatea informationala scazuta a acestora sunt cauzate de persoane care s-au plictisit de modul in care sunt prezentate acestea si de mecanismele utilizate de creatorii lor pentru a atrage atentia respondentilor.

Dupa cum arata un studiu realizat de Engage Research si Global Market Insite, rata de completare a chestionarelor pe Internet este deosebit de scazuta si, tocmai din acest motiv, compromite calitatea respectivului test, cat si a informatiilor pe care le contine acesta.

Pentru a fi eficiente si pentru ca respondentii sa le acorde un maxim de interes, chestionarele online trebuie sa contina intrebari care sa se repete, pentru a proba, astfel, atentia acestora, sa contina termeni cheie si sa nu fie foarte lungi.

Engage Research si GMI au examinat ratele scazute de raspuns prin prisma unor studii efectuate pe 550 de chestionare gasite pe Internet. Analistii au studiat lungimea testelor respective, precum si formatul intrebarilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.