Google va concedia 100 de angajati din domeniul HR si va inchide trei centre de software, pentru a combate efectele crizei economice din SUA. Intr-o situatie similara, generata de fluctuatiile economice, se regasesc si gigantul Microsoft si producatorul american de telefonie mobila Motorola, care isi vor reduce drastic forta de munca.

Intr-o declaratie publicata pe blog-ul oficial al companiei, Lazlo Bock, vicepresedintele departamentului HR al Google, precizeaza ca aceste disponibilizari sunt oficiale, intrucat Google nu mai are nevoie de atat de multi oameni axati pe recrutare.

“Google continua procesul de angajare, insa intr-un ritm mult mai redus. Recunoastem insa ca nu mai avem nevoie de atat de multi oameni care sa se ocupe de recrutare, mai ales in situatia economica actual”, a declarat Lazlo Bock.

Concedierile anuntate reprezinta aproximativ 25% din numarul total al angajatilor HR si mai putin de 1% din intreaga forta de munca a companiei. In plus, actuala criza financiara a determinat o reducere a numarului de mese gratuite si petreceri oferite de companie angajatilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.