Carol Bartz, una dintre cele mai puternice femei din business-ul american, descrisa ca o “alegere salvatoare” pentru pozitia de director executiv la Yahoo, a fost numita in functia de top a companiei de Internet, scrie presa internationala.

Dupa ce a lucrat timp de 14 ani in cadrul producatorului de soft de proiectare Autodesk, la sefia caruia se afla din 2006, Barts preia conducerea gigantului Yahoo.

Pe durata exercitarii functiei de director executiv, veniturile Autodesk au crescut de la mai putin de 300 milioane dolari la 1,5 miliarde dolari. Ea are o experienta redusa in domeniul Web 2.0 si publicitate, insa detine cunostinte solide in tehnologie, ocupand functii in conducerea Cisco Systems, Intel Corporation si NetApp.

Analistii din industrie o lauda pe Carol Bartz, fiind descrisa ca “un executiv indemanatic, capabil si devotat”, dar sustin ca fara o experienta in domeniul Internetului va gasi probabil o descurajare in jurul Yahoo, care este la o distanta mare fata de Google, pe piata cautarilor de publicitate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.