In cadrul forumului mondial Learning and Technology de la Londra, Cisco, Intel si Microsoft si-au dezvaluit planurile de a sustine financiar un proiect de cercetare multidisciplinara pentru elaborarea unor noi abordari, metode si tehnologii de evaluare, pentru masurarea succesului activitatilor de predare si invatare in secolul XXI, in scolile din lume.

In timpul acestei sesiuni, cele trei companii au facut apel la liderii din domeniul educatiei, la guverne si la alte corporatii sa se alature acestui efort.

Cele trei companii au anuntat de asemenea numirea lui Barry McGaw, in prezent director al Institutului de Cercetare in Educatie din cadrul Universitatii din Melbourne, ca director executiv al acestui proiect.

McGaw va supraveghea un comitet executiv, echipa de conducere a proiectului, si pana la 50 de experti de varf si inovatori din mediul academic si cel guvernamental, pentru a colabora in activitatea de cercetare si pentru a contribui la dezvoltarea viitoarelor evaluari internationale si nationale.

"Resursele tot mai limitate si presiunile pietei arata faptul ca educatia nu mai poate continua sa fie doar responsabilitatea guvernelor", a afirmat McGaw. "Construirea viitoarei forte de munca va necesita un angajament din partea sectorului privat in vederea formarii de parteneriate cu institutiile publice. Reforma evaluarii este esentiala pentru a face posibila orice schimbare sistematica in domeniul educatiei. Si sunt necesare schimbari la nivel global pentru a echipa elevii de astazi cu competentele de care au nevoie pentru a avea succes pe piata fortei de munca de maine", a adaugat el.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.