Panasonic, important dezvoltator si contribuitor la succesul formatului Blu-ray, a lansat ieri la CES 2009, succesoarele celor doua playere premiate in 2008, DMP-BD35 si DMP-BD55, dar si primul player dual VHS-Blu-ray din lume, dar si prima camera care poate ajunge la un ZOOM de 70X.
  • Amazon Video-on-Demand, disponibil prin VIERA CAST la gama de playere pentru 2009
Toate cele trei modele de playere - DMP-BD60, DMP-BD80, DMP-BD70V - funizeaza nu doar imagini de inalta calitate dar vin echipate si cu functii imbunatatite de conectare la alte echipamente si la Internet, precum VIERA Cast ce permite accesul la serviciul Amazon Video-on-Demand si la o varietate larga de titluri de filme.

Linia de playere Blu-ray pentru 2009 incorporeaza functia VIERA Link ce ofera utilizatorului posibiltatea de a controla si alte echipamente audio-video, prin HDMI, folosind o singura telecomanda. De asemenea, noile playere Blu-ray permit reducerea consumului de energie, demonstrand astfel devotamentul cu care Panasonic se implica in protejarea mediului inconjurator. Fiecare dintre cele trei modele dispun de tehnologia de procesare a imaginii PHL Reference Chroma Processor Plus. Dezvoltata la Panasonic Hollywood Laboratory, aceasta tehnologie reproduce imaginile clar, in culori aprinse, respectand aproape fidel calitatea originala a filmului de pe discul Blu-ray.

Pentru a oferi consumatorului o experienta completa, noile playere Panasonic din gama pentru 2009 sunt echipate si cu un decodor audio de inalta definitie (Dolby® Digital Plus, Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio Essential) ce permite redarea filmelor cu sunet surround 7.1, la calitatea discului Ble-ray.
Mai mult, modelul DMP-BD70V este primul player dual VHS-Blu-ray din lume, oferind utilizatorului posibilitatea de a reda atat casete VHS, cat si CD-uri, DVD-uri sau discuri Blu-ray de inalta definitie (1080p). Modelul BD70V permite chiar convertirea la rezolutia de 1080p a tuturor formatelor.

  • Panasonic lanseaza o noua gama de camere video High Definition

Cele sase modele Panasonic sunt dedicate atat utilizatorilor incepatori cat si celor experimentati. Panasonic a anuntat la CES 2009 extinderea gamei de camere video HD pentru 2009 cu sase noi modele cu inalta definitie, dedicate atat utilizatorilor incepatori cat si celor experimentati. Trei noi modele, HDC-HS300, HDC-TM300 si HDC-HS250 sunt cele mai avansate ca tehnologie si incorporeaza noul sistem de senzori 3MOS. Celelalte trei modele, HDC-HS20, HDC-TM20 si HDC-SD20, pozitionate entry-level, vin cu functii simple, apreciate de utilizatorii incepatori.

Toate cele sase noi modele HD sunt echipate cu ecrane tactile ( touchscreen ) care permit operarea facila a functiilor afisate pe LCD, cu varful degetelor. Noul sistem 3MOS, disponibil in modelele HDC-HS300, HDC-TM300 si HDC-HS250, foloseste cei trei senzori full-HD MOS pentru a asigura o calitate ridicata atat a imaginilor video cat si foto, cu un maxim de 9.150.000 de pixeli (3.050.000 pixeli x 3).

Aceste trei modele semiprofesionale sunt echipate cu noul sistem de lentile Leica Dicomar cu deschidere larga (diametru de 43 mm) si cu sensor de imagine de 1 ¼ inci. Cele trei camere pot fi utilizate si pentru realizarea de fotografii la o rezolutie de 10,6 megapixeli, respectiv de 8,3 megapixeli daca imaginile statice sunt captate simultan cu inregistrarea unui clip video. Modelele HDC-HS300, HDC-TM300 si HDC-HS250 au o luminozitate de 1,6 lucsi ceea ce permite filmarea in zone cu iluminare foarte slaba.

Modelele de camere video HD semiprofesionale sunt dotate si cu tehnologia Intelligent Auto (iA) si functii precum:

- Shooting Mode
: alege cel mai potrivit mod de filmare in functie de subiectul aflat in fata camerei.
- Auto Focus (AF) Tracking: odata ce utilizatorul alege subiectul si blocheaza functia focus, prin AF Tracking camera urmareste subiectul chiar daca acesta se misca sau se intoarce. Inregistrarea se realizeaza cu configurari optime AF/AE (auto focus/auto exposure).
- Scene Detection: camera selecteaza cele mai potrivite moduri de filmare sau fotografiere din cele preconfigurate - Portrait, Scenery, Macro, Night Portrait si Night Scenery.
- Stabilizare optica a imaginii (Optical Image Stabilization - O.I.S): senzorii giroscopici detecteaza tremurul mainii iar sistemul de lentile se ajusteaza in asa fel incat utilizatoul obtine imagini clare, chiar daca subiectul filmat sau fotografiat se afla la mare distanta. Corectiile se repeta cu un ritm remarcabil de 4.000 de ori pe secunda. Aceste modele au si doua moduri diferite de stabilizare a imaginii, dedicate modului foto.

Modelele HS300 si HS250 sunt ambele echipate cu un hard-disc intern de 120 GB, care poate stoca pana la 50 de ore de inregistrare (in modul HE). HS20 are un hard-disc intern de 80 GB cu capacitate de pana la 33 de ore si 20 de minute de inregistrare video in modul HE. Inregistrarile pot fi usor copiate de pe hard-disc pe carduri de memorie SDHC/SD sau viceversa.

  • Panasonic lanseaza noi camere video cu zoom record de 70X

Panasonic a anuntat ieri la CES 2009 extinderea gamei de camere video pentru 2009, prin doua noi modele cu inregistrare pe hard-disc (HDD - Hard Disk Drive), SDR-H80 si SDR-H90, si un model cu inregistrare pe card de memorie SD, SDR-S26. Toate cele trei camere sunt echipate cu prima tehnologie optica din lume ce permite sistemului de lentile sa ajunga la un zoom de 70x. Noile camere dispun si de tehnologii avansate de stabilizare optica a imaginii (O.I.S.) care permite reducerea neclaritatilor generate de tremurul mainii. De asemenea, noile modele dispun si de tehnologia proprietara Panasonic : Intelligent Auto (iA) care permit o utilizare foarte facila a celor trei camere video pe modul automat.

Senzorii giroscopici cu care sunt dotate camerele detecteaza tremurul mainii iar tehnologia O.I.S de stabilizare a imaginii modifica lentilele in asa fel incat corecteaza axa optica, proces care se repeta de aproximativ 4000 de ori pe secunda. Acest proces de corectie ajuta utilizatorul sa obtina imagini vii, clare, mult mai bune decat in cazul sistemelor electronice de stabilizare, factor care este esential pentru o camera video cu un zoom atat de puternic.

Cele trei modele de camere Panasonic, SDR-H80, SDR-H90 si SDR-S26, sunt echipate si cu functii precum:

- Easy YouTube Upload - permite utilizatorului sa incarce usor pe YouTube.com clipurile video filmate, prin simpla instalare a aplicatiilor software din suita VideoCam si conectarea camerei la calculator, prin USB.
- Quick Start Mode - camera porneste in numai 0,8 secunde in modul quick start, astfel incat utilizatorul poate capta rapid imagini, fara a pierde vreo oportunitate.
- Easy Copy to DVD - permite salvarea datelor pe DVDuri de 12 cm, doar prin conectarea camerei printr-un cablu USB la unitatea de inscriptionare VW-BN1 (livrata optional). Discul poate fi ulterior rulat pe orice player DVD. Toate cele trei camere video vor fi comercializate incepand cu luna aprilie 2009.

CES 2009: VIDEO: Conferinta de Presa Panasonic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.