Incepand de astazi, 2.5 de milioane de utilizatori de PC-uri vor putea testa, oficial, noul sistem de operare al Microsoft.
Desi in urma cu trei ani Steve Ballmer declara ca lucrul la Windows 7, pe-atunci cunoscut sub numele de cod "Vienna", va dura cel putin pana in 2010, Microsoft face astazi publica prima versiune beta a 7-lui. Beneficiind de suport pentru computere dotate cu ecrane sensibile la atingere, noul sistem de operare al Microsoft e mai mult decat o versiune imbunatatita a Vista, folosind mai putine resurse si fiind mult mai prietenos atat cu componentele hardware cat si cu utilizatorul.

Avand in vedere popularitatea crescanda a laptopurilor si netbook-urilor cu ecrane sensibile, se pare ca Microsoft isi pregateste dominatia pe o piata noua. Pentru a creste functionalitatea sistemului de operare fara a mai folosi tastatura si mouse-ul au fost adaugate si posibilitatea de a comunica cu computerul prin intermediul scrierii de mana si a glasului.

Gadgeturile, prezente in Vista doar in zona care le era destinata, sunt integrate acum in Explorer, o alta imbunatatire care ii va incanta pana si pe utilizatorii versati de Windows fiind noul taskbar. Cu un concept pus in aplicare prima oara de cei de la Apple, taskbar-ul iti permite sa accesezi functii ale anumitor aplicatii fara sa dai prea multe click-uri sau sa parasesti fereastra in care lucrai.

Una din primele recenzii ale Windows 7, publicata de cei de la Networkworld, este extrem de entuziasta in ceea ce priveste viteza cu care opereaza succesorul lui Vista, compatibilitatea hardware si tona de bling-bling-uri adaugate interfetei cu utilizatorul, multe utile, cum ar fi un JumpList de aplicatii. Mai multe, pe site-ul oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.