Mai mult de 50 din primele 100 cele mai grave amenintari informatice au fost transmise online si au fost descarcate accidental de catre utilizatori, numarul acestora marindu-se cu 2.000% in perioada 2005-2008, potrivit directorului general al Gecad Net, Gabriela Mechea.

Pe intreg anului 2008, Internetul a fost mediul preferat de propagare a amenintarilor informatice, se arata intr-un raport emis recent de Trend Micro, unul dintre primii trei producatori mondiali de solutii de securitate IT.

Astfel, mai mult de 50 din primele 100 cele mai grave amenintari informatice au fost transmise online si au fost descarcate accidental de catre utilizatori, prin simpla navigare pe site-uri necunoscute sau nesigure.

"Datele nu sunt deloc suprinzatoare daca luam in considerare faptul ca in perioada 2005-2008 numarul amenintarilor informatice de pe web a crescut cu aproape 2000%. Mai mult, si 2009 da semne sa continue tendinta ultimilor ani, de inmultire rapida a numarului de amenitari informatice care se propaga prin site-urile web sau prin email. Numai in ultimele 4 zile, echipa noastra de securitate a inregistrat trei incidente diferite de tip phishing care vizau clientii a doua banci romanesti", a declarat Gabriela Mechea, director general la Gecad Net.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.