Era PC-urilor de tip desktop pare sa se incheie dupa ce ‘varul’ sau portabil, laptop-ul, a “erupt” in fata consumatorilor care isi doreau computere usoare cu o constructie interesanta ce poate fi folosit acasa, in cafenele si in drum spre munca.

De exemplu, nici un model de desktop nu a figurat pe lista primelor zece produse (dupa vanzari) ale retailer-ului online Amazon, in saptamana dinaintea Craciunului, in timp ce sapte modele de laptop-uri au compus aceasta lista, scrie presa internationala.

In afara de acest semn, fosta putere a desktop-urilor este palida dupa ce tehnologia wireless a avansat, iar preturile scazute ale laptop-urilor a determinat milioane de utilizatori din intreaga lume sa opteze pentru laptop-uri.

“Prin pret si performanta, laptop-urile sunt foarte competitive, si este surprinzator ca nu au reusit sa depaseasca desktop-urile mai devreme”, a anuntat analistul iSuppli, Peter Lin.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.