Jocurile video a caror actiune se desfasoara in bucatarie au ajuns, anul acesta, la vanzari de peste 40 de milioane de dolari, comparativ cu doar cinci milioane de dolari in 2006, potrivit NewsIn.

Lansate in urma cu doi ani, odata cu prima versiune "Cooking Mama", jocurile de gatit ii invata pe utilizatori sa prepare diferite retete culinare sau sa se intreaca la probe cum ar fi taierea ingredientelor contracronometru.

Cunoscutul bucatar si realizator de emisiuni TV Jamie Oliver recunoaste ca nu este un jucator impatimit, dar a acceptat sa colaboreze cu producatorul Atari pentru lansarea pe piata a jocului "What's Cooking?". "Jocul te obliga sa fii rapid. Asta se refera la gatitul din ziua de azi, asa ca nu e un lucru rau. Dar poti folosi in acelasi timp consola de jocuri ca pe o carte de bucate electronica", spune Oliver.

Alte jocuri cu profil gastronomic sunt "Iron Chef America: Supreme Cuisine", in care poti provoca diversi bucatari cunoscuti, si "Personal Trainer Cooking", care este mai degraba un ghid pentru gatit mai mult de 240 de preparate culinare. Ambele jocuri sunt disponibile pe console Nintendo.

In ciuda vanzarilor din ultima perioada, jocurile video de gatit sunt, inca, departe de popularitatea celor de tip shooter sau cu diferite sporturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.