Logitech a anuntat astazi vanzarea mausului cu numarul 1 miliard. Momentul coincide cu aniversarea a 40 de ani de la prima prezentare publica a unui maus.

Pionier in dezvoltarea mausilor de computer inca din anii 1980, Logitech a luat parte la fiecare inovatie majora implementata in tehnologia mausilor, perfectionand constant aceasta interfata omniprezenta intre oameni si experientele lor digitale. Potrivit unui raport al Gartner, la ora actuala in intreaga lume, un miliard de oameni folosesc un calculator, iar un alt milliard de oameni vor folosi unul pana in 2014.

Fondata in 1981 intr-o ferma din Alpii elvetieni, Logitech a lansat in 1985 primul maus destinat retail-ului si a atins numarul de 100 de milioane de mausi vanduti in 1996. Peste numai sapte ani, Logitech a insumat 500 de milioane de mausi vanduti. Astazi, Logitech distribuie mausi in peste 100 de tari in intreaga lume si produce in medie 376.000 de mausi pe zi si 7,8 milioane in fiecare luna.

"De la primul click al mausului Logitech® P4 in 1982, mausii Logitech au jucat un rol indispensabil in evolutia calculatorului personal", a precizat Gerald P. Quindlen, presedintele Logitech. "In timpul ultimelor decade, modul in care oamenii au utilizat calculatorul s-a schimbat dramatic. Ceea ce odinioara reprezenta doar un instrument business, azi a devenit parte integranta a vietii noastre. Logitech si-a cultivat spiritul inovator pentru a fi cu un pas inaintea schimbarilor, lansand, numai in ultimii ani, primul maus laser, rotita de scroll hiper-rapida si receiver-ul nano".

"Mausul Logitech® MX™ Air, ce permite comenzi bazate pe gesticulare, si tastatura hibrid Logitech® diNovo Mini™, de dimensiunea unei palme, sunt un indiciu pentru inovatiile ce vor marca urmatoarele generatii de produse Logitech", a precizat Rory Dooley, vice presedinte si manager general al diviziei Control Devices. "In timp ce mausii si tastaturile traditionale inca detin locul intai cand este vorba de productivitate, aparitia sistemelor home digital si a noilor forme de divertisment creeaza noi modalitati de interactionare cu calculatorul, fie cu ajutorul vocii, atingerii sau a ceva cu totul nou".

In timp ce Logitech isi celebreaza recordul, multi vor celebra cea de-a 40-a aniversare a primei demonstratii publice a mausului de calculator.

"O coincidenta extraordinara, faptul ca liderul in productiar de mausi a atins o asemenea cota in aceeasi luna in care celebram demonstratia legendara a mausului de calculator, facuta de catre Doug EngelBart in urma cu 40 de ani", a precizat Curt Carlson, presedinte si CEO al SRI International.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.