Pentru cei ce cred ca moda 3D va trece foarte repede, avem o veste foarte proasta: la doar cateva zile dupa ce s-a anuntat ca tehnologia HDMI va fi imbunatatita pentru face fata provocarilor semnalelor stereo 3D, Panasonic a depus o cerere formala de punere la punct a unui standard BD.
Daca sunteti mai putin familiarizati cu termenii tehnici, va spunem ca BD vine de la Blue-ray Disc si ca exista o asociatie pentru reglementarea acestui segment (BDA, Blue-Ray Disc Association), iar Panasonic doreste - e neoficial, dar credeti-ne pe cuvant ca asa este - implementarea unui standard BD de stocare a datelor stereo Full-HD.

S-ar parea ca Panasonic doreste sa preintampine un razboi al formatelor, insa in realitate doreste sa incaseze ea toti banii de pe drepturile de utilizare a formatului timp de un deceniu. Nu e nici un secret in faptul ca Hollywood-ul - atunci cand nu este in greva, bineinteles - va investi multi bani in productiile 3D, asa ca ar fi foarte bine pentru Panasonic sa se plaseze “la serviciu” de partea cealalta a fileului, nu-i asa?

Daca vreti si un argument, iata-l: sa fie oare o coincidenta prezentarea de catre Panasonic, cu doar doua saptamani in urma, a primului 3D full HD Plasma Theater System din lume? Noi spunem ca nu...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.