Studiul arata ca internetul pe telefonul mobil a inregistrat o crestere de 25% in intervalul mentionat, de la 5,8 la 7,3 milioane de utilizatori, comparativ cu o crestere de doar 3% a numarului de utilizatori de la calculatorul personal. Un sfert dintre britanicii care navigheaza pe internet prin telefonia mobila sunt tineri intre 15 si 24 de ani, informeaza NewsIn.

"Faptul ca aproape 7,5 milioane de britanici acceseaza acum site-urile prin intermediul telefonului mobil arata ca internetul mobil devine rapid o cale viabila pentru advertiseri si editori de a atinge diferite grupuri demografice importante", spun reprezentantii companiei de cercetare Nilesen.

In Marea Britanie, cele mai populare site-uri, dupa numarul de accesari de pe telefonul mobil, sunt BBC News si Google, urmate de reteaua sociala Facebook si de site-ul Hotmail. "Acest lucru evidentiaza avantajele telefonului mobil atunci cand vine vorba despre promptitudine - oamenii au nevoie de acces rapid la stirile din sport sau la cele legate de starea vremii, iar telefonul mobil este, evident, prinicpalul instrument care poate satisface aceasta nevoie, oriunde ne-am afla", explica reprezentantii Nielsen.
In Romania, in contextul cresterii numarului total de conexiuni de acces la internet, cel mai spectaculos salt a fost inregistrat de accesul mobil la internet, potrivit statisticilor din 2007.