Falsul formular online preia mai multe elemente de identificare, cum ar fi cele vizuale (sigla si macheta generala), nu insa si domeniul, care pare sa fie inregistrat in Turcia (.tk in loc de .com).

Phisherii sustrag informatiile pe care utilizatorul este solicitat sa le confirme prin intermediul unui script PHP. Datele astfel obtinute pot fi utilizate atat pentru golirea conturilor bancare, cat si in actiuni ulterioare de spam, phishing sau vishing.

"In materie de securitate IT&C, repercursiunile contextului economic critic si modificarile fara precedent din domeniul financiar se traduc prin intensificarea activitatilor de tip spamming si phishing", a declarat Vlad Valceanu, Seful Laboratorului Antispam, BitDefender. "Pentru autorii de infractiuni on-line, ingrijorarea generala si panica reprezinta o oportunitate ideala in accesarea informatiilor confidentiale. Acum, mai mult ca oricand, utilizatorii trebuie sa fie extrem de precauti cand intrebuinteaza pe Internet informatii de natura financiara sau personala".