O aplicatie de recunoastere a vocii lansata de Google pentru iPhone ce permite utilizatorilor sa caute informatii cu ajutorul programului prezinta o fisura: nu intelege accentul britanic, potrivit Daily Telegraph

Programul de ultima generatie, lansat cu mare pompa saptamana aceasta, permite utilizatorilor sa gaseasca, folosind motorul de cautare Google, programul cinematografelor si afiseaza pagini ce contin fisiere foto si informatii.

De asemenea, aplicatia include si o facilitate de conversie valutara.

O demonstratie video de pe pagina de internet a Google arata cum, la cererea inginerului american Mike LeBeau, in decurs de cateva secunde sunt afisate poze cu podul Golden Gate, informatii despre un calamar gigantic si programe de cinematograf , scrie Daily Telegraph.

Utilizatorii britanici de iPhone care au instalat nerabdatori noua aplicatie au ramas uimiti dupa ce programul a raspuns la cererile lor cu fragmente bizare de informatii nedorite.

Google, insa, atrage atentia ca "aplicatia este disponibila doar in engleza americana", mai scrie publicatia britanica.

"Am accent traditional din regiunea Kent, iar telefonul a reactionat ridicol. Am vrut sa aflu care este cea mai apropiata pizzerie, iar telefonul a afisat ceva despre vulcani, apoi am vrut sa aflu unde este cel mai apropiat bar si am fost indrumat spre o pagina de intalniri", spune un utilizator de 26 de ani din Marea Britanie, citat de publicatia britanica.

"Va trebui sa imit cat mai bine accentul american, ca sa il fac sa mearga", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.