Tinerii nu cauta ajutor pe net in probleme legate de tehnologie, 52% dintre ei invata singuri sa-si foloseasca gadget-urile si 91 dintre posesorii de mobile isi tin telefoanele la o distanta nu mai mare de un metru, 24/7.

In lipsa de stiri serioase, lunea prind bine niste statistici si ne pot inviora dupa un weekend in care, dupa nevoi, am consumat media in cantitati impresionante. Cel putin asta e cazul meu si sunt sigur ca nu sunt singurul care a consumat mai mult de 4 ore de "dvd" sau "avi" la rand de vineri dupa-masa pana duminica noaptea.

Preferintele utilizatorilor tineri de gadgeturi, majoritatea fie early adopters din generatia X fie boomeri din generatia Y, prea-conectatii, sunt, de multe ori, surprinzatoare. Astfel, din studii recente aflam ca 76 procente dintre ei sunt increzatori ca-si vor rezolva singuri problemele care implica tehnologia si doar 48% dintre ei apeleaza la ajutorul sau interventia unui prieten.

Accesul la internet e impartit dupa cum urmeaza: 39% prin computerul de-acasa, 29% de pe telefonul mobil, 26% din smartphone (o categorie in plina crestere, ca si proaspat inventatele netbook-uri) si 15% prin intermediul playerelor media (majoritatea, probabil, prin iPod Touch).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.