"Ceea ce cred ca putem castiga de pe urma acestei tranzactii, atat eu cat si partenerul meu Marius Dosinescu, este atingerea obiectivului strategic si de business, prin consolidarea pozitiei de lider pe piata vanzarilor online de flori, produse si servicii conexe. Am decis sa investesc in acest segment luand in considerare potentialul pe care il are aceasta piata si in special cele doua site-uri", declara Marius Ghenea, care detine si cele doua magazine online specializate in produse IT&C, electronice si electrocasnice, PCfun.ro si Electrofun.ro.

"Avantajul parteneriatului semnat consta, printre altele, si in complementaritatea experientei si resurselor pe care amandoi le avem in mediul online, mai ales ca Marius Ghenea vine cu experienta din celelalte proiecte consolidate, dar si din investitii de succes de tip business-angel", completeaza Marius Dosinescu, General Manager Gravity Design.

Odata cu apropierea sezonului, site-ul de brazi si decoratiuni de Craciun, www.brazidecraciun.ro, desfasoara pana pe 15 noiembrie o oferta speciala, prin care acorda o reducere de 15% tuturor celor care plaseaza pre-comenzi in acest interval.

Echipa BrazideCraciun a efectuat un studiu de piata relevant si a constatat ca, asemeni consumatorilor europeni sau americani, romanii incep sa se gandeasca la perioada de Craciun si achizitiile specifice acestui sezon festiv cu mai mult timp inainte, in comparatie cu anii trecuti cand lasau pe ultima clipa aceste pregatiri. Astfel, datorita acestor initiative timpurii, site-ul a inregistrat inca din luna octombrie un numar record de comenzi, in valoare de peste 30.000 euro.

"Majoritatea clientilor ce au plasat comenzi incepand cu luna octombrie sunt corporatii care doresc sa pregateasca inca de pe acum campaniile pentru sarbatorile de iarna, dar si persoane fizice care doresc sa evite aglomeratia lunii decembrie", explica Dosinescu.

Marius Ghenea va investi in urmatoarele 12 luni in PCfun.ro si Electrofun.ro pana la doua milioane dolari, focus-ul fiind pe promovarea produselor si serviciilor, pe sporirea competitivitatii preturilor pana la nivelul la care compania sa devina lider de pret, pe dezvoltarea resurselor umane ale companiei, pentru a acoperi la un nivel profesionist un varf de sezon cum este acela de la sfarsitul anului.

Compania Gravity Design opereaza site-uri precum www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro, www.dsmcosmetic.ro etc. Marius Dosinescu, directorul general al companiei, are o experienta de 6 ani in comertul online al florilor si al produselor de tip sezonier.