Utilizatorii de servicii telecom isi pot schimba furnizorul de servicii fara a-si pierde numarul de telefon. In doi ani, 20-25% dintre utilizatorii de telefonie mobila isi vor schimba operatorul, afirma Liviu Nistoran, presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), insa care este strategia comerciala a celor mai mari jucatori de pe piata locala?

Anul viitor, “boom” pe segmentul business

“In prima parte, ceea ce reprezinta cateva luni, cred ca vor fi mai mult clienti persoane fizice datorita restrictiei pe care am impus-o in prima perioada, in care se pot inregistra doar 300 de cereri de portare pe zi, iar dupa aceea, anul viitor, se va inregistra un boom in ceea ce priveste clientii business care vor alege sa schimbe operatorul”, a declarat Liviu Nistoran, presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii.

Mai multe detalii gasiti aici.

Zapp nu se simte amenintat de portabilitate

Zapp, unul dintre operatorii de telefonie mobila de pe piata romaneasca, estimeaza ca numarul de portari din reteaua Zapp nu va fi semnificativ, iar acest serviciu va avantaja operatorii mici care isi pot creste semnificativ numarul de clienti.

Mai multe detalii despre pozitia Zapp gasiti aici.

Portabilitatea nu va creste competita

Potrivit Orange, portabilitatea nu mai poate fi privita ca un mijloc de accelerare a competitiei pentru ca exista deja cinci operatori.

Mai multe detalii despre ceea ce cred cei de la Orange gasiti aici.

Portarea pentru abonatii telefoniei fixe este mai dificila

Potrivit lui Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS-RDS, portabilitatea este o masura care inlatura inca o bariera, astfel incat orice client poate alege liber intre operatori, iar compania nu va percepe taxa pentru clientii care vor alege sa porteze in DigiMobile sau in reteaua de telefonie fixa RCS-RDS.

Mai multe detalii despre pozitia RCS-RDS, dar si despre pozitiile Vodafone, Cosmote si Romtelecom gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.