Piata de produse electronice si IT&C a cunoscut un usor declin in ultimele saptamani, in contextul crizei financiare internationale, insa marii retaileri spera la o redresare pana la sfarsitul acestui an.

“De cateva saptamani, am observat o usoara scadere a vanzarilor din cauza clientilor care sunt retinuti in a-si cheltui banii in contextul crizei financiare. Cred ca socul informatiilor aparute va trece in cateva saptamani, iar consumatorii se vor obisnui cu situatia, insa depinde foarte mult de informatiile care vin mai ales din pietele externe”, a declarat, pentru Wall-Street, Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

Potrivit acestuia, piata isi va reveni la normal in trimestrul al patrulea, care tocmai a inceput, si va continua cresterea, insa oficialul Flamingo International nu a putut estima cadenta cresterii.

“Piata romaneasca o sa creasca cu cel putin 10 procente anul acesta si isi va continua cresterea si in viitor, ceea ce ne face sa ne simtim norocosi fata de cei din vest. Salariile au crescut si continua sa urce, si astfel avanseaza si puterea de cumparare a romanilor, rata de crestere a salariilor va fi mult mai mare decat a celor din Vest”, ne-a mai declarat Jiri Rizek.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.