Apple a anuntat astazi ca toate noile MacBook, MacBook Pro, MacBook Air si vor fi fara PVC si BFR. Si daca credeti ca aceste substante chimice nu sunt mare lucru, ei bine, acestea sunt foarte importante.

Policlorurile de vinil elibereaza dioxina, un cunoscut agent cancerigen, iar BFR-urile pot sa creeze si sa dezvolte neurotoxine care cresc din ce in ce mai puternice in corpul uman. Substantele din componenta gadgeturilor ii puneau pe lucratorii si pe cei de la reciclari la un risc foarte mare in timpul productiei si deversarii deseurilor.

O mare parte din fondurile Apple merg catre campania Greenpeace Green Apple, care face apel la fanii Apple ce sunt rugati sa-i incurajeze si sa-i sustina in demersurile ecologice pentru a elimina substante toxice din electronicele lor, protejandu-se pe ei insisi, anunta CleanTehnica.com

Acum depinde de consumatori si de presiunea lor asupra unor companii precum Dell, HP, Lenovo, Toshiba pentru a urma initiativa brilianta a Apple de a face lumea calculatoarelor putin mai ne-toxica.