Firmele de outsourcing, primele victime ale crizei

Firmele romanesti se vor confrunta cu mari probleme daca nu vor constientiza gravitatea crizei, din cauza ca unii dintre jucatorii din IT depind de clienti externi care au dat faliment sau au taiat semnificativ bugetele de dezvoltare, iar firmele de outsourcing vor fi primele care vor intampina mari dificultati.

“Primele firme din IT care au dat deja faliment sunt cele care se ocupa cu outsourcing-ul, pentru ca majoritatea clentilor lor sunt firme straine care au dat faliment sau si-au redus business-ul. Firmele de outsourcing sunt mici si nu au capacitatea de a face fata unei crize de doi ani de zile”, a precizat seful Gecad.

Potrivit acestuia, Gecad va putea face fata unei perioade de doi ani de zile pana cand aceasta perioada dificila va trece, insa firmele de outsourcing vor fi tinte predilecte pentru faliment, mai ales cele care depind de un singur client.

Care sunt in opinia sefului Gecad conditiile ce ar trebui indeplinite de o companie pentru a face fata iminentei crizei ce va lovi sectorul IT aflati din Wall-Street.