In decembrie, leul a inregistrat cea mai mare crestere a unei monede din Europa fata de euro (aproape 1,6%).
Moneda noastra a recuperat o parte din deprecierea suferita pe parcursul anului si a incheiat 2012 cu o scadere de cca 2,9% comparativ cu moneda unica europeana, potrivit Noble Securities- sucursala Romania, relateaza evz.ro.

Conform studiului realizat de grupul financiar, leul a ramas singura moneda din UE care s-a depreciat anul trecut fata de euro, dar a parasit "podiumul" monedelor din Europa care au marcat cele mai mari scaderi comparativ cu moneda unica europeana.


Potrivit aceluiasi studiu, forintul a inregistrat in decembrie cea mai mare depreciere a unei monede din UE fata de Euro, de circa 3,6%, fapt care a redus aprecierea anuala a monedei la aproximativ 6,7%. In schimb, zlotul polonez a incheiat 2012 cu o apreciere considerabila fata de euro, de 8,5%, cea mai mare din Europa.

Citreste si:
Leul isi arata coltii: cea mai mare apreciere fata de euro. Ce aduce 2013?

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat in ultima zi a anului un curs de referinta de 4,4287 lei/euro. Astfel, leul a inregistrat o scadere de 2,5% fata de ultima cotatie din 2011. Ultima cotatie din 2011 a fost de 4,3197 lei pentru un euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.