Rezervele valutare ale BNR au scazut in august la 30,954 miliarde euro, de la 32,141 miliarde euro la finele lunii iulie, dupa plata primei rate catre FMI aferenta acordului stand-by incheiat in 2009, scrie wall-street.ro.

In august au avut loc intrari de 1,142 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, arata BNR, intr-un comunicat.

In cursul lunii au avut loc urmatoarele operatiuni:

  • Intrari de 1.142 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.
  • Iesiri de 2.329 milioane euro, reprezentand plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta (inclusiv prima rambursare de capital si dobanda in data de 6 august in suma de 728,62 milioane echivalent euro in cadrul Acordului Stand-by cu Fondul Monetar International), modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4.398 milioane euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 august 2012 au fost de 35.352 milioane euro, fata de 36.554 milioane euro la 31 iulie 2012.

Platile scadente in luna septembrie 2012 in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 132,25 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.