Bursa de Valori Bucuresti SA (BVB) si-a mentinut cifra de afaceri la nivelul de 4,93 mil. lei in trimestrul doi din 2012 fata de acelasi trimestru din 2011, in ciuda scaderii valorii tranzactionate pe piata de actiuni si unitati de fond cu 31%.

Conform comunicatului de presa emis de BVB, declinul activitatii de tranzactionare pe piata de actiuni a fost determinat, pe de o parte, de intensificarea ingrijorarilor privind soarta zonei Euro si a consecintelor aferente, si explicat, pe de alta parte, de comparatia cu o perioada a anului trecut marcata de listarea Fondului Proprietatea, care a determinat in prima parte a 2011 valori de tranzactionare trimestriale record din ultimii 4 ani.

Piata produselor structurate, in schimb, a inregistrat cel mai bun trimestru de la lansarea acestui segment, valoarea de tranzactionare fiind
tripla fata de trimestrul doi din 2011. Venituri mai mari, in medie cu 20%, au fost obtinute din activitatea de vanzare de date si mentinerea la tranzactionare a emitentilor.

Reducerea cheltuielilor operationale cu mai mult de 12% a permis inregistrarea unei cresteri de 37% a profitului operational pana la valoarea de1,73 mil.lei in trimestrul doi din 2012 fata de acelasi interval al anului trecut de 1,26 mil. lei.

Profitul net al BVB a totalizat 4,86 mil. lei in al doilea trimestru din 2012.

BVB a incheiat primul semestru din 2012 cu un profit net de 7,64 mil. lei, in conditiile unei cifre de afaceri de 9,95 mil. lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.