Anul agricol 2012 va fi unui mai slab decat cel precedent, dar agricultura va contribui, in continuare, semnificativ la Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei.

Adrian Radulescu, presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, a afirmat ca productia de orz, grau si rapita va scadea cu pana la 20% fata de 2011, mai ales ca suprafata cultivata cu rapita a scazut pana la 70 mii de hectare de la 420 de mii. El considera ca ploile din aceasta primavara au venit cam tarziu pentru culturile de cereale, insa ploile vor avea un rol important pentru porumb si floarea-soarelui.

De asemenea, Radulescu este de parere ca o productie agricola ca cea din 2011 se intalneste o data la 10-15 ani, potrivit Adevarul.ro.

Sorin Chelmu, secretarul general al Ministerului Agriculturii, este mai optimist: nu poate spune ca anul acesta va fi la fel cu cel din 2011, dar sustine ca 2012 va fi un an agricol bun: “Ploile care au avut loc in ultima perioada au introdus doua procente in PIB-ul Romaniei Aceste ploi au fost extrem de benefice. Anul acesta agricol va fi unul bun, care va aduce un procent important in PIB”.

Citeste si Doar un sfert din legumele si fructele de pe piata provin din tara


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.