Ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu, apreciaza ca euro nu va ajunge "in niciun caz", anul acesta, la un curs de schimb de 5 lei, tinand cont ca moneda nationala s-a depreciat mai putin decat alte monede din regiune, iar fundamentele macro-economice ale tarii sunt sanatoase.
El a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern, ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, are dreptate sa spuna ca prognozele privind un euro la 5 lei sunt eronate.

"Are dreptate guvernatorul Mugur Isarescu. Au fost cateva evolutii in sensul deprecierii, care sunt specifice intregii zone centrale si a zonei Europei de Est, care vin indeoesbi din influenta unor factori externi. Economia romaneasca este stabila, predictibila, stim cum va evolua la principalii paramateri - crestere economica, deficit bugetar, deficit de cont curent, rata inflatiei, dar anumite evolutii, din Grecia indeosebi, au ingrijorat unii investitori care au avut diferite plasamente in aceasta zona. Ei au luat decizia sa-si mute investitiile in alta zona, insa lucrurile sunt sub control", a spus Georgescu, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.