Cursul monedei nationale va inchide trimestrul al doilea al acestui an la 4,45 lei/euro si va urca ulterior la 4,5 lei/euro, nivel la care se va mentine pana in primul trimestru al anului viitor, anticipeaza analistii bancii ING, care au ridicat usor prognoza privind rata de schimb valutar.

Instabilitatea politica din Romania combinata cu socurile externe au provocat in ultimele zile deprecierea leului, care se incadreaza insa in trendul regional pe fondul temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro. Acutizarea crizei datoriilor risca sa impinga Grecia in afara blocului monetar si Spania catre un acord de finantare externa cu UE si FMI, scrie Wall-Street.ro.

ING noteaza ca revenirea usoara a leului, remarcata in a doua parte a sedintei de miercuri si in prima parte a sesiunii de joi, a fost in linie cu monedele din regiune, insa a fost probabil sustinuta si de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Citeste mai multe despre cursul leu/euro pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.